Lämpöpumput

Ilmalämpöpumppu

Ilma­lämpö­pumpun hyödyt

Ilmalämpöpumppu säästää energiaa, joten se säästää lämmityskuluissa. Sitä voidaan käyttää sekä lämmittämiseen että viilentämiseen. Ilmalämpöpumppu voidaan asentaa koteihin, työpaikalle, mökille – ja lukuisiin muihin tiloihin helposti. Kiertävä ilma tasoittaa lämpötilan koko tilassa, joten samalla sekä kosteus- että homeriskit vähenevät sisäilman kosteuden laskiessa.

Ilmalämpöpumppu muuttaa ulkoilman sisältämän lämpöenergian halutuksi lämmöksi tai viileydeksi edullisesti. Ilmalämpöpumppu tuo säästöjä lämmitysjärjestelmästä riippumatta – tosin suurimpiin säästöihin päästään suorasähkö- ja öljylämmitteisissä taloissa. Ilmalämpöpumpun käyttö pelkkään viilentämiseen ei ole kallista; parhaimman hyödyn saa, kun pitää laitetta jatkuvasti päällä ja pyyntilämpötilaa sopivana. Tällöin hinta on noin 0,30- 0,50€/vuorokausi.

Ilmavesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpö­pumpun hyödyt

Ilma-vesilämpöpumput ottavat energiansa ympäröivästä ilmasta, joten ne toimivat vain auringon lämmittämän ilman, veden ja nykytekniikan avulla. Siihen ei tarvita porakaivoa eikä maalämmön keruuputkistoa. Ilma-vesilämpöpumppu on suunniteltu varsinkin vesikiertoista lämmitysjärjestelmää käyttäviin kohteisiin, mutta se voidaan asentaa öljylämmityksen tai sähkölämmityksen rinnalle. Saneerauskohteissa vanha lämmitysjärjestelmä voidaan jättää purkamatta, jotta tarvittavan energia saadaan tuotettua kovina pakkasaikoina. Uudiskohteisiin ilma-vesilämpöpumppu voidaan laittaa ainoaksi lämmitysjärjestelmäksi.

Ilma-vesilämpöpumppu toimii vuoden ympäri koko kiinteistölle, mutta lämmitysteho ja hyötysuhde laskevat, kun ulkolämpötila laskee yli 20 pakkasasteeseen. Tällöin rinnalla on hyvä olla vaihtoehtoinen lämmitysjärjestelmä. Ilma-vesilämpöpumppu voi säästää jopa 50 % lämmityskuluissa, sillä se siirtää ulkoilman lämmitysenergian vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Samalla laitteella saadaan lisäsäästöjä, kun lämmitysjärjestelmän lisäksi lämmitetään käyttövesi. Tärkeää on vain laitteen oikea mitoitus, jotta hyötysuhde saadaan mahdollisimman suureksi.

Maalämpöpumppuja

Maalämpö­pumpun hyödyt

Maalämpö tarkoittaa luonnon omien lämmönvaraajien hyödyntämistä kiinteistön lämmitystarkoitukseen. Maalämpöä saa maaperästä; kalliosta ja vesistöistä. Nykyaikainen maalämpöpumppu on erittäin suosittu lämmitysmuoto huolettomuuden ja edullisuuden vuoksi. Laitteisto ei vie myöskään paljon tilaa, jolloin kiinteistön neliöt saadaan muuhun käyttöön.

Maalämpöpumppu kerää maasta putkiston avulla lämmön talteen. Putkisto voidaan sijoittaa kaivamalla se maahan, poraamalla kaivo kallioon, tai vetämällä tontin lähellä sijaitsevaan vesistöön.

 

KYSY LISÄTIETOJA LAITTEISTA!

info@hymylampo.fi
p.0405006473